Wij zijn Vrouwenkoor MUSICA, een koor dat in 1998 is opgericht door tien enthousiastelingen. Dit enthousiasme bleek aanstekelijk: intussen staan er niet meer tien gemotiveerde vrouwen te zingen, maar 22! Ons veelzijdige repertoire bestaat uit wereldlijke en geestelijke muziek uit verschillende klassieke stijlperioden. Wij zingen a capella en maken ook gebruik van instrumentale begeleiding.


Onder deskundige leiding van
Elske te Lindert en Theo Menting werken wij aan stemvorming, koorscholing en een stijlgetrouwe uitvoering. In de regio kunt u ons regelmatig horen bij verschillende concerten en vieringen.


Bij MUSICA is zingen iets dat we in de eerste plaats voor ons plezier doen. We vormen samen een gezellig koor. Maar om goed te presteren, nemen wij ook het studeren serieus en dat is één van onze sterke disciplines. Om in betrekkelijk korte tijd veel resultaat te behalen, plannen wij naast de wekelijkse repetities regelmatig een studiedag en wordt er bovendien veel thuis gestudeerd door alle leden. Onder leiding van Theo Menting werken wij ook regelmatig aan podiumpresentatie.

Wij repeteren iedere dinsdagmiddag van 13.30 tot 15.30 in het repetitielokaal van de Goede Herderkerk te Dinxperlo. U mag hier altijd komen kijken en luisteren. Misschien wilt u zelfs wel eens met ons meezingen.

 

Momenteel hebben we plek voor een sopraan.

 

Koorsamenstelling:

Sopranen

Rikie Bulsink, Ina te Grotenhuis, Willy Hijink, Francis Klaassen, Greetje Onnink, Thea Veerbeek, Gerda Wassink, Mariëtte Custers

Mezzo-sopranen

Miek Buurman, Ine Düking, Jannine Garretsen, Rikie Neevel, An de Vries, Marga Wenink, An van Heun, Ineke Wijers

Alten

Ada Bennink, Maria Bolwerk, Marian Dekker, Lidi van Dillen, Marianne Kruijsen, Marianne Wolters

Vrouwenkoor Musica  |  vrouwenkoor.musica@gmail.com