Concerten in 2012 en 2013

*

Voorjaarsconcert 22 april 2012

 

 

 Een verrassend concert waarin het voorjaar en de liefde centraal stonden.

Het concert begon met vier heerlijke liederen van Gustav Holst's, Songs of land, sea and air, begeleid op de piano door Elske te Lindert. We zongen: Songs of the Shoemakers, The corn song (geluidsfragment), Song of the fishermen en Clouds o'er the summer sky.

Vervolgens speelde Annegreet Rouw een harp-intermezzo van Bernard Andrés.

Daarna volgden drie voorjaarsliederen van Robert Schumann, die a capella werden gezongen. De liederen werden afgewisseld met pianospel: Elske te Lindert speelde delen uit Lied ohne Worte van F. Mendelssohn.

Annegreet Rouw verzorgde ook de begeleiding op harp bij de sopraansolo van Elske te Lindert van Benjamin Britten.

Hierna kwam de liefde tot uiting in The Ballerina and the Clown van Libby Larsen, tekst Sally M.Gall. Deze tekst is gebaseerd op de papierknipsels van de beroemde sprookjesverteller Hans Christiaan Andersen. Dit stuk voor vrouwenkoor en harp werd tevens in persoon uitgebeeld door Carlijn Veldhorst. Zij vertolkte de rol van clown die zijn liefde voor de imaginaire danseres niet onder stoelen en banken stak. Om de kijker en luisteraar bij te staan in het verhaal verzorgde vertelster Elly van Ballegooyen de gesproken tekst.

Al met al een fris en verrassend concert dat zeer werd gewaardeerd door het publiek.

*

 Kerstconcert 16 december 2012

Puer Natus Est

(concert ten bate van Stichting Weeshuis Egyam Ghana)

Op 16 December bracht Vrouwenkoor Musica haar kerstconcert ten gehore, dat in het teken stond van Stichting Weeshuis Egyam Ghana. 

Dankzij gulle sponsoren was het mogelijk de gehele opbrengst van het concert ten gunste van het Weeshuis te laten komen. Voorafgaand aan de muziek vertelde secretaresse Henriëtte van Velden over het werk van de Stichting. Aan het einde van het concert kon zij een cheque in ontvangst nemen met een bedrag van 1.780 euro, wat ook door penningmeester van de Stichting, Gerard Booms, zeer werd gewaardeerd. Een verrassend einde!

In de sfeervol aangeklede Dorpskerk op de Markt in Dinxperlo konden de luisteraars genieten van de prachtige Latijns gezongen kerst-mis “Puer natus est nobis” van de Belgische componist  François-August Gevaert (19e eeuw), begeleid door orgelspel van organist Wim Ruessink uit Winterswijk. De mis werd voorafgegaan door een aantal kerstliederen en intermezzo's op piano en orgel.


Het volledige programma zag er als volgt uit:

Oh, come, oh, come, Emmanuel Sally de Ford
There is no Rose Geoffrey Nobes
Lullaby oh lullaby Gerald Finzi
   
Intermezzo op piano: Claude Debussy - Rêverie
   
Da pacem Domine Charles Gounod
La vierge à la crèche César Franck
   
Intermezzo op orgel: Jaap Dragt: uit Deux Noëls:
  Pâtres, il vient de naître
   
Grand'Messe de Noël 'Puer natus est nobis': F.A. Gevaert
Kyrië - Gloria - Credo - Sanctus - Agnus Dei  

 *

Voorjaar  2013

*

Oktober 2013:

Op uitnodiging van het Christelijk Heurns Mannenkoor zongen we tijdens hun Najaarsconcert op 12 oktober 2013.

Naast een paar gezamenlijke liederen brachten wij het Magnificat van Vivaldi en een aantal liederen uit Des Knaben Wunderhorn van Mahler.

 

 *

November 2013:

Ons najaarsconcert van 2013 stond in het teken van ons 15-jarig jubileum.

Op het programma de Mis in C van Bruckner, verstilde intermezzo's gezongen door Elske te Lindert en gespeeld door WimRuessink (orgel) en daarna het Requiem van Fauré.

Misschien een wat bijzondere keuze, een Requiem tijdens een jubileumconcert. Met deze mooie muziek wilden we ook stilstaan bij de 'leden van voorbij', die Musica mede groot hebben gemaakt. Bovendien keek Fauré zelf op een niet-traditionele manier naar de dood. Voor hem ging de requiem-tekst niet over dood, maar over het leven. Meer dan genoeg redenen dus om deze prachtige muziek ten gehore te brengen.

 

 

[2008-2009] [2010-2011] [2014] [terug naar het overzicht]

 

Vrouwenkoor Musica  |  vrouwenkoor.musica@gmail.com